Zbogom modularnim telefonima: LG predstavio G6

Dan pre početka jednog od najvećih sajmova potrošačke elektronike, predstavljeni su mnogi modeli pametnih (i ne tako pametnih) telefona koje možemo očekivati na našem tržištu.

Tehnopolis

Izvor: Dnevnik.hr

Ponedeljak, 27.02.2017.

16:51

Zbogom modularnim telefonima: LG predstavio G6
Tanjug / AP Photo/Emilio Morenatti

Iako je najveću pažnju privukao povratak legendarnog telefona Nokia 3310, konačno smo videli i novi top model iz LG G serije sa dijagonalom od 5,7 inča, rezolucije 2,880x1440 piksela sa dve zadnje kamere.

Ova kompanija je prošle godine s modelom G5 eksperimentisala s mogućnostima modularnog telefona, ali je izgleda odustala od te ideje.

Njihov novi proizvod ima veliki ekran u malom kućištu, zbog čega je tako veliku dijagonalu ipak moguće obuhvatiti jednom rukom.

Takođe, novi model iz G serije je vodootporan, ima veliku bateriju, mogućnot bežičnog punujenja i izdržljivo metalno kućište, što je veliki napredak u odnosu na prethodnika.

Glasine o procesoru pokazale su se kao tačne: G6 ima prošlogodišnju generaciju Snapdragon 821, jer su odustali od novog koji je Samsung rezervisao za “osmice”.

G6 ima dve kamere od 13 MP, jednu sa širim, druga sa užim uglom snimanja, tako da je moguće koristiti optički zum. S prednje strane je selfi kamera od 5MP.

Ostale opcije uključuju 4GB memorije, odnosno 64GB skladišnog prostora koji je proširiv microSD karticama. Tu je i senzor za otisak prstiju, US Type-C i Nougat 7.0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: