Sledeći iPhone imaće naziv X, koštaće 1.000$ i vredeće svaku paru

Apple će na desetogodišnjicu od lansiranja prvog iPhone uređaja predstaviti iPhone X, uređaj koji će koštati više od 1.000 dolara, šuška se u Kaliforniji.

Tehnopolis

Izvor: ibtimes.com

Utorak, 14.02.2017.

09:53

Sledeći iPhone imaće naziv X, koštaće 1.000$ i vredeće svaku paru
Foto: Gettyimages

Apple navodno radi na ultra-premijum uređaju kojim planira da se dodatno udalji od Android tržišta. (Poređenja radi, očekuje se da će Samsung Galaxy S8 koštati manje od 900 dolara).

U poslednjih 10 godina Apple je uspeo da zadrži veliki deo tržišta pametnih telefona u Americi, uprkos tome što lansira samo po jedan telefon godišnje.

Ipak, da li će ih odluka da novu perjanicu zacene na 1.000 dolara koštati broja korisnika? Ako je istina da će iPhone X izgledati onako kao što glasine kažu, možda će ljudi ipak biti spremni da se odreknu tog iznosa.

Predstavljamo vam pet karakteristika koje se očekuju od budućeg iPhone-a:

Edge-to-Edge OLED displej

Cela prednja strana uređaja trebalo bi da bude prekrivena displejem, što će mu dati “monolitni izgled”. Moguće je da neće biti nikakvih detalja na potpuno crnoj površini – ni ivice, ni dugmeta, pa čak ni mikrofona.

Dugmići osetljivi na dodir

Jezik dizajna ostaje prioritet za Apple po svemu sudeći, budući da se očekuje da novi telefon uopšte neće imati fizičke dugmiće. Displej će imati Touch ID senzor za otisak prsta, a dugme za pojačavanje i utišavanje zvuka, biće nevidljivo i pristupaće mu se uz pomoć specijalne tehnologije osetljive na dodir.

Safirni kristal

Ekran od safirnog kristala, koji je potpuno otporan na ogrebotine, očekuje se na sledećem Apple-ovom telefonu.

Takođe, očekuje se da će Apple upotrebiti 10nm tehnologiju u osmišljavanju procesora za iPhone X.

U poređenju sa A10 procerosom, sledeća generacija trebalo bi da ima bolje performanse i “nežniji” odnos prema bateriji, što je nešto što većina korisnika telefona priželjkuje.

Bežično punjenje

Za očekivati je da Apple konačno krene u korak s konkurencijom i opremi iPhone X bežičnim punjačem, što je opcija koju je Samsung imao još pre dve godine sa svojim S6 uređajem.

Kompanija će navodno zbog toga odustati od aluminijumskog rama i odlučiti se za čelik. Punjače za uređaj navodno će praviti kineska kompanija Luxshare, koja je radia na induktivnom punjenju za Apple Watch.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: