LG će imati Google Assistant?

Iako pristup veštačkoj inteligenciji Google Assistant trenutno imaju samo uređaji Google Pixel i Pixel XL, čini da situacija neće biti takva još dugo.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 23.01.2017.

08:25

LG će imati Google Assistant?

Foto: Maurizio Pesce / Flickr.com

Naime, LG bi u svoju ovogodišnju perjanicu, koja bi trebalo da bude objavljena uskoro, mogao da inkorporira poznatu Googleovu veštačku inteligenciju. LG G6 bi tako postao prvi smartfon osim Pixela koji u svom sistemu korisnicima nudi interakciju sa Assistantom.

Takođe, postoji mogućnost da LG u svoj budući telefon ugradi Amazonovu Alexu, još jednu verziju veštačke inteligencije. S obzirom na to da je južnokorejska kompanija u svoje nove frižidere već instalirana Alexu, ne bi čudila odluka da je inkorporiraju i u nove telefone.

Ugradnjom Assistenta u svoj uređaj, LG će učiniti uslugu Googleu donoseći veću popularnost do sada malo korišćenim sistemima veštačke inteligencije, piše Mashable.

Takođe, odluka dolazi u vreme kada LG u svoja dva nova pametna sata takođe ugrađuje Google Assistant zahvaljujući operativnom sistemu Android Wear 2.0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: