Fejsbukova borba protiv "lažnih vesti" štiti Merkelovu

Fejsbuk će pojačati borbu protiv "lažnih vesti" i implementiraće posebne mere u Nemačkoj pred izbore u toj zemlji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2017.

09:41

Fejsbukova borba protiv
Foto: Thinkstock

Istraživačka novinarska grupa "Korektiv" će biti prvi tim za proveru činjenica koji će u Evropi angažovati društvena mreža, a trebalo bi da se do važnih parlamentarnih izbora u septembru uključi još nekoliko sličnih organzacija, piše AP.

Fejsbuk je najavio da će uskoro korisnici u toj zemlji dobiti više mogućnosti da prijave objave za koje veruju da su laži.

Sličan sistem F testira već neko vreme u SAD, a ceo proces su ubrzali zbrka oko američkih izbora i pobeda Donalda Trampa, za koju demokratama naklonjeni mediji smatraju da je izvojevana na krilima "lažnih vesti".

Inače, korisnici Fejsbuka u Nemačkoj smatraju da mreža ne radi dovoljno da se spreči širenje govora mržnje u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: