Messengerom i WhatsAppom se širi novi spam

Korisnici WhatsAppa i Facebookova Messengera ponovno su postali žrtve neželjenih poruka.

Izvor: hr.n1
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Naime, u inboks korisnika stiže poruka, koju trebaju proslediti, inače će morati da počnu da plaćaju svaku poruku koju šalju prijateljima. Ako ne kopiraju sadržaj poruke, aplikacije će pretpostaviti da nisu redovni korisnici i počeće da im naplaćuje svoje usluge.

"Od subote ujutr Facebook će početi da se naplaćuje. Ako imate barem 10 kontakata, pošaljite im ovu poruku. Na taj ćemo način videti da ste aktivan korisnik i vaš profil će postati plav i ostati besplatan. Kako piše u današnjim novinama, poruka na Facebooku naplaćivaće se 0,01 $. Pošaljite ovu poruku 10 ljudi. U suprotnom će Facebook aktivirati naplatu poruka", stoji u poruci koja se proširila.

Poruka je za WhatsApp identičnog sadržaja, samo je na mestima gde je napisano Facebook, preimenovano u WhatsApp, piše Independent.

Poruka je, naravno, potpuno neistinita, pa ni Facebook ni WhatsApp neće početi da naplaćuju slanje poruka. Za obe aplikacije se očekuje da ostanu potpuno besplatne, što i moraju da budu, budući da je Facebookov poslovni model takav da prikuplja podatke o korisnicima, koje, potom, koristi kako bi oglašivačima naplatio reklamiranje.

Iako nema posledica, ako ste podlegli spamu i počeli da delite ovu poruku, neće vam se ništa naplatiti ili slično, ali je gubljenje vremena. A i živaca ljudi koji su na vreme shvatili da se radi o spamu i da ništa što piše u poruci nije tačno.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Model iPhone-a koji je nepravedno završio u senci

Svima je pomalo žao iPhone „osmice“. Nakon predstavljanja na konferenciji ostao je u senci starijeg brata i hit modela koji se željno iščekuje iPhone-a X. Od sutra iPhone 8 i iPhone 8 Plus su dostupni i u Srbiji, a ima tek dve nedelje da dominira dok ne bude lansiran iPhone X od 3. novembra. Apple fanovi se pitaju da li se isplati kupiti iPhone 8 ili čekati desetku. Koje su prednosti "osmice" saznajte u tekstu.

Vesti četvrtak 19.10. 10:56 Komentara: 22
strana 1 od 1672 idi na stranu