Nokijin asistent zove se Viki

Digitalni asistenti sve su rašireniji, na CES-u smo ih ove godine videli i u robotima, a sada i Nokia radi na sopstvenom, koji se zove Viki. Pitanje je kada ćemo ga videti u stvarnim uređajima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2017.

22:09

Nokijin asistent zove se Viki
Foto: Screenshot

U filmu "Ja, robot" Viki je bila opasna veštačka inteligencija koja je iz prevelike brige za ljude odlučila da bi najbolje bilo smo zarobljeni. Kako se čini upravo tako trebalo da se zove AI asistentkinja na kojoj radi Nokia.

Nokia Solutions and Networks (ne HMD Global koji koristi Nokijino ime) je u Evropskoj uniji predala zahtjev za zaštitu imena s opisom da se radi o digitalnom asistentu kojim se upravlja glasom, piše GSM Arena.

Ona bi tako trebalo da "pravi društvo" Siri, Cortani, Amazonovoj Alexi koje smo u različitim ulogama vidjeli na ovogodišnjem CES-u. Nakon što smo ovih dana videli Nokiju 6 s Androidom, ostaje da vidimo kako će i kada Viki zaživeti na telefonima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: