Samsung predstavio novu Galaxy A seriju

Samsung je predstavio najnoviju Galaxy A seriju telefona, koja će u Evropi biti dostupna od februara i to u dve varijante, A5 sa ekranom od 5,2 inča, kao i A3 sa ekranom od 4,7 inča.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 03.01.2017.

11:37

Samsung predstavio novu Galaxy A seriju

Obe verzije uređaja imaju metalni okvir i 3D staklenu poleđinu koja je inspirisana nasleđem dizajna Samsungovih premium uređaja. Dolazi u četiri boje, "nebesko crna", "zlatni pesak", "plava izmaglica" i "pastelno roze".

Samsung obećava da nova serija ima poboljšane kamere sa 16 megapiksela i spreda i pozadi i to sa unapređenim autofokusom i jasnijim fotografijama u uslovima niskog osvetljenja. Osim toga, kamera na novim modelima nudi pojednostavljeni korisnički interfejs (UX), koji korisnicima omogućava da brzo promene efekte i filtere na fotografijama.

Vlasnici nove A serije takođe mogu da upotrebljavaju specifične programe rada, kao što je program prilagođen slikanju hrane (Food Mode) i da unaprede boju i kontrast određenih snimaka.

Samsung tvrdi da je Galaxy A serija otporna na vodi u prašinu u skladu sa standardom IP68, ali da ima i dužu autonomiju i brže punjenje baterije.

Kao i ranijih godina, uređaji iz serije A razlikuju se prvenstveno po dimenzijama ekrana. Najveći, A7 od 5,7 inča, neće biti dostupan na domaćem tržištu.

Srednji, A5, ima 5,2 inča, 1080p, a najmanji A3 4,7 inča, 720p. Veći uređaj ima procesore od 1,9GHz i 32 GB unutrašnje memorije, kao i 3GB RAM, dok manji ima 2GB RAM, 16 GB unutrašnje memorije i procesor od 1,6 GHz.,

Memorija može da se proširi microSD karticom do 256 GB.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: