Kineski TCL kupio prava na BlackBerry mobilne telefone

Kineska kompanija TCL potpisala je ugovor s kanadskom kompanijom BlackBerry prema kojem će dizajnirati, proizvoditi i prodavati BlackBerryjeve mobilne telefone i pružati podšku korisnicima.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Subota, 17.12.2016.

08:25

Kineski TCL kupio prava na BlackBerry mobilne telefone
Foto: Screenshot

BlackBerry će obezbediti softver za određene usluge. Ovaj ugovor važi za globalno tržište, ali će biti određenih ograničenja, jer se ne odnosi na Nepal, Bangladeš, Šri Lanku, Indiju i Indoneziju. Razlog za to je činjenica da BlackBerry već ima dogovor o licenciranju u Indoneziji, a trenutno radi na novom ugovoru s jednom Indijskom kompanijom.

Kompanija BlackBerry je u septembru saopštila da će prestati da proizvodi sopstvene mobilne telefone i da će se fokusirati na softver.

Suština svega je to da buduće BlackBerry smartfone neće proizvoditi istoimena kompanija. To nije preveliko iznenađenje, jer je kompanija TCL ranije za BlackBerry proizvela Android telefone DTEK50 i DTEK60 korišćenjem komponenti koje su deo Alcatelovog smartfona Idol 4.

BlackBerry je 2009. godine pokrivao 20 odsto globalnog tržišta smartfona, a ovaj udeo je u međuvemenu drastično opao - na samo 0,1 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: