Samsung poput Applea: Galaxy S8 neće imati slot za slušalice?

Hoće li zaista Samsung na novom flagship modelu odbaciti 3.5mm slot za slušalice, baš kao i Apple?

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2016.

08:30

Samsung poput Applea: Galaxy S8 neće imati slot za slušalice?
Foto: Gettyimages

Kada je Apple na svom eventu u septembru predstavio nove modele iz iPhone 7 serije, na kojima je u potpunosti eliminisan 3.55mm slot za slušalice, mnogi su se bukvalno - šokirali.

Iako su u Cupertinu tvrdili kako je reč o "hrabrosti i novom koraku u budućnost", većina analitičara, o korisnicima da i ne govorimo, nije sa odobravanjem dočekala ovu Appleovu "inovaciju". Ali, ako je verovati vesti koja je objavljena na SamMobile portalu putevima Applea mogao bi da krene i njegov najveći rival, Samsung.

Ekipa sa SamMobile portala tvrdi kako imaju ekskluzivnu vest da će novi Samsung Galaxy S8 biti, baš kao i iPhone 7, lišen slota na koji smo svi naučeni. Pritom je vrlo indikativno da autori teksta ne navode uklanjanje slota kao potencijalnu mogućnost, nego kao sigurnu opkladu.

Razlozi su vrlo logični, ako se pogleda malo dalje u budućnost, jer je zaista intencija da s vremenom USB Tip-C port postane standard, pa bi tako Samsung Galaxy S8 imao isključivo takav slot. To bi Samsungu, stoji u objavi, omogućilo da napravi tanji uređaj ali s više mesta za bateriju većeg kapaciteta.

Ako bi se zaista obistinila namera Samsunga da sledi trag Applea i postavi nove standarde za pametne telefone, barem kada su u pitanju slotovi na uređajima, nema nikakvih dilema o tome da bi to "nateralo" i ostale proizvođače na takav koncept.

Dobra je vest što ćemo potvrdu ili negaciju ovih nakgađanja, kao i svih ostalih vezanih uz novi flagship model iz Samsunga dobiti uskoro, jer Galaxy S8 bi trebalo da bude predstavljen u februar, na Mobile World Congress eventu u Barseloni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: