Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube zajedno protiv terorizma

Tehnološke kompanije rešile su da preduzmu zajedničku akciju protiv terorističke propagande na Internetu, pa tako Facebook, Microsoft, Twitter i YouTube udružuju snage kako bi, od početka 2017. godine, brže identifikovale takvu vrstu propagande i sprečile njeno širenje mrežom.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Utorak, 06.12.2016.

12:25

Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube zajedno protiv terorizma
Foto: Thinkstock

Cilj zajedničkog novog programa je uspostavljanje baze podataka o jedinstvenim digitalnim "otiscima prstiju", odnosno karakterističnim komponentama, kako bi se automatski identifikovali video-snimci ili fotografije koje ove kompanije potom mogu da uklone, prenosi AP.

U okviru novog partnerstva, kompanije su obećale da će razmenjivati između sebe karakteristične komponente "najekstremnijih i najgnusnijih terorističkih fotografija i video-snimaka" koje uklone iz svojih servisa, odnosno sadržinu koja bi se kosila sa njihovom politikom.

Očekuje se da će nova akcija tehnoloških kompanija biti u praksi pokrenuta početkom 2017. godine, kako bi se ublažila zabrinutost vlada zbog sadržine na društvenim mrežima za koju se smatra da sve više podstiče regrutovanje i radikalizovanje terorista, uz istovremeno balansiranje pitanja slobode izražavanja, navodi američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: