Apple: S našim telefonom je sve u redu, ali ste vi smotani

Apple iPhone 6s i 6 Plus “pati” od takozvane “bolesti dodira”. Ova “bolest” manifestuje se treperavom sivom linijom na ekranu i nefunkcionalnim touchscreen-om.

Tehnopolis

Izvor: Newser

Subota, 19.11.2016.

16:27

Apple: S našim telefonom je sve u redu, ali ste vi smotani
Foto: Gettyimages

Međutim, iz Applea kažu da se telefoni “razbolevaju” tek pošto su nekoliko puta ispušteni na tvrdu podlogu posle čega korisnik dodatno optereti telefon”.

Zanimljivo je da kompanija nudi da popravi taj problem, ali po ceni od 149 dolara.

S druge strane, sajt iFixit tvrdi da problem nije samo u nespretnim korisnicima, iako i oni svakako nose deo krivice. Oni tvrde da je reč o fabričkom i dizajnerskom nedostatku.

Naime, 6s i 6Plus su tako tanki i široki modeli, da svaki jači pritisak i pad može izazvati gubljenje konekcija između mikročipova i matične ploče.

iFixit navodi da se “bolest dodira” može naći čak i kod telefona koji korisnicima nisu ispali ili su stalno u zaštitnim maskama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: