Apple navodno radi na pametnim naočarama sličnim Google Glass

Apple radi na razvoju digitalnih naočara koje će moći da se povezuju sa iPhone-om i prikazuju slike, informacije i proširenu realnost direktno ispred očiju korisnika, piše Bloomberg.

Tehnopolis

Izvor: Thenextweb.com

Utorak, 15.11.2016.

17:20

Apple navodno radi na pametnim naočarama sličnim Google Glass
Tanjug / AP Photo/Richard Drew

Prema pisanju tog sajta, kompanija trenutno testira taj koncept, ali nije poznato da li će ga proizvoditi, jer su dosadašnje porudžbine specijalnih displeja koji odgovaraju staklima naočara, prilično male.

Ukoliko Apple odluči da krene u masovnu proizvodnju, to se neće dogoditi pre 2018. godine, procenjuju analitičari

Inače, izvršni direktor Apple-a Tim Kuk je ranije istakao svoj optimizam kada je reč o proširenoj realnosti i kompanija je već kupila firme koje se bave razvojem tehnologije za detekciju pokreta, kao i AR startape Metaio i Flyby Media.

“AR tehnologija zahteva malo više vremena, jer postoje brojni izazovi na njenom putu”, rekao je on. “Ipak, ona će postati stvarnost i doći će u svet na velika vrata. Onda ćemo se pitati kako smo ikad živeli bez nje”.

Inače, Snapchat je nedavno pustio u prodaju svoje specijalne naočare za fotografisanje, koje zasad mogu da se nabave samo na specijalnim automatima u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: