Xiaomi predstavio uređaj "bez okvira"

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi predstavio je svoj Mi Mix, Android phablet čija površina displeja zauzima 91 odsto prednjeg dela uređaja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2016.

08:37

Xiaomi predstavio uređaj
Foto: YouTubeScreenshot

Reč je o uređaju koji ima gotovo nevidljiv okvir s obzirom na zanemarivu debljinu koja odaje iluziju "usamljenog" 6,4-inčnog displeja. Phablet će biti zvanično pušten u prodaju 4. novembra, a cena će biti oko 460 evra.

Ostatak uređaja je napravljen od keramike, uključujući zadnji deo i dugmad. Uglovi su obli, a svi senzori koji inače stoje na gornjem delu uređaja premešteni su na dno, uključujući i prednju kameru.

Mi Mix je opremljen procesorom Snapdragon 821, ima 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Takođe, oni sa dubljim džepom moći će da kupe verziju sa 6 GB RAM-a i 246 GB interne memorije i detaljima od 18-karatnog zlata.

U sebi će imati bateriju od 4,400 mAh, a na zadnjem delu će biti opremljen 16-megapikselnom kamerom. Takođe, imaće 3,5 milimetarski utor, skener za otisak prsta, dok će umesto klasičnih imati zvučnikenapravljene od metala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: