Galaxy 8: Da li će ove inovacije uspeti da spasu Samsung?

Naredna generacija Samsung Galaxy uređaja imaće 5.5-inčni ultra HD ekran, dok će Home dugme ovog puta izostati, piše Daily Mail.

Tehnopolis

Izvor: Daily Mail

Sreda, 26.10.2016.

10:55

Galaxy 8: Da li će ove inovacije uspeti da spasu Samsung?
Foto: Screenshot

4K ekran će se najverovatnije prostirati od ivice do ivice uređaja, koje će biti zakrivljene.

Prema najnovijim glasinama, na novom modelu trebalo bi da bude zastupljen i revolucionarni model procesora, s obzirom na to da je nedavno saopšteno da je Samsung započeo proizvodnju poluprovodnika koristeći 10 nanometarsku FinFET tehnologiju koja omogućava gušće smeštanje komponenti na čip.

Smatra se da bi ova vrsta čipa mogla da bude daleko moćnija i energetski efikasnija od konvencionalnih modela, a južnokorejski tehnološki gigant biće prva kompanija koja će se baviti njegovom masovnom proizvodnjom.

Samsung Galaxy S8 mogao bi da bude prvi telefon u koji če biti ugrađena nova vrsta čipa - Qualcomm Snapdragon 830.

Glasine kažu da bi novi telefon mogao da sadrži i dve kamere – prednju od 8 megapiksela i zadnju od 16. Na poleđini iPhone 7 Plus modela trenutno se nalazi kamera od 12 megapiksela. Nije isključeno ni da bi uređaj na zadnjem delu mogao da ima dvostruku kameru.

Samsung bi novi smartfon trebalo da predstavi na Svetskom mobilnom kongresu koji će biti održan u februaru 2017. godine. Izvor: Daily Mail

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: