I LG odustaje od koncepta modularnih pametnih telefona

Ideja modularnih pametnih telefona do nedavno je izgledala kao savršen scenario, ali stvari se ipak menjaju.

Tehnopolis

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Subota, 22.10.2016.

12:45

I LG odustaje od koncepta modularnih pametnih telefona
Foto: YouTube Screenshot

Kada se prvi puta pojavio "nacrt" modularnih pametnih telefona, većina je bila oduševljena, jer ko ne bi voleo da ima mogućnost da svoj telefon "menja u hodu", u zavisnosti od potreba i preferencija. Umesto konstantnog izgleda i mogućnosti, zaista bi bilo zgodno da smartphone možete da prilagođavate, menjate komponente, nešto poput Lego kockica u svetu pametnih telefona. Ali, izgleda da priča koja je sve to trebalo da pretoči u stvarnost neće biti baš tako jednostavna, niti će imati srećan epilog za one koji žele modularne telefone. Jer, nakon što je Google objavio da odustaje od svog projekta "Ara", još jedan proizvođač pametnih telefona najavio je odustajanje...

LG je, prema pisanju Electronic Times portala odustao od najavljenog modularnog pametnog telefona nazvanog "G6", koji je trebalo da se pojavi na tržištu 2017. Taj model je trebalo da bude naprednija verzija LG G5 modularnog pametnog telefona, ali to se prema posednjim informacijama neće dogoditi. Razlozi su komplikovanost kod proizvodnje, troškovi dodatnih komponenti za krajnjeg korisnika, premali broj korisnika koji ima volje, želje i znanja da sam menja komponente... Na kraju krajeva, tvrde analitičari, ogromna većina krajnjih korisnika zapravo voli konformizam kada je u pitanju smartphone. Žele da je stabilan, izdržljiv i kvalitetan.

Ukoliko se nešto radikalno ne promeni, ideja modularnih telefona je prošlost...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: