Aplikacija koja će vam reći da li ste dovoljno plaćeni

Pregovaranje u vezi plate može biti veoma teško, ali smisliti koliko treba da iznosi još je teže pa je iz tog razloga kompanija Glassdoor napravila neki vid rešenja za to.

Tehnopolis

Izvor: hr.n1

Petak, 21.10.2016.

10:28

Aplikacija koja će vam reći da li ste dovoljno plaćeni
Foto: Thinkstock / ilustracija

Startup za zapošljavanje, koji prati otvaranje novih radnih mesta i plate poslodavca, kao i biografije potencijalnih radnika, pokrenuo je alat koji omogućava ljudima da vide kolika bi trebalo da bude njihova prosečna plata na osnovu njihovog iskustva.

Pod nazivom "Know Your Worth", taj alat je sada dostupan i na internet stranici kompanije kao i na mobilnoj aplikaciji.

A kako proveriti jeste li dovoljno plaćeni? Započnite unosom vašeg trenutnog poslodavca, lokacije, naziva posla i koliko imate godina iskustva, kao i vašu trenutnu zaradu i nivo obrazovanja. Alat zatim generiše vašu prosečnu "tržišnu vrednost" i predstavlja grafikon koji pokazuje kako je to u drugim kompanijama s vašom profesijom.

Procene se generišu povlačenjem podataka plate koji su dostavili korisnici sajta. Procena zarade za svakog pojedinca se ažurira na nedeljnom nivou na osnovu otvaranja novih radnih mesta i drugih faktora.

Ipak, dok Glassdoor kaže da iza ove aplikacije stoji napredna nauka, postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da se razmotre. Na primer, deonice i bonusi nisu uzeti u obzir, ali iz kompanije su rekli da planiraju i te opcije da podrže u budućnosti.

Pored toga, alat možda neće moći da generiše tržišne vrednosti za sve u SAD-u, s obzirom da kompanija nema dovoljno podataka za stvaranje precizne procene za sve profesije i na svim lokacijama.

Iz kompanije napominju da aplikacija "Know Your Worth" ipak može da posluži svima kako bi videli kolika je plata u drugim kompanijama i na istim radnim mestima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: