iPhone od vas skriva ove mogućnosti

Najnovije izdanje mobilne platforme iz Applea, iOS 10, već sada se nalazi na velikom broju iUređaja. Van osnovnih funkcija koje je Apple reklamirao, ‘desetka’ donosi i niz ponešto skrivenih trikova koji mogu olakšati svakodnevni rad.

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Petak, 21.10.2016.

08:37

iPhone od vas skriva ove mogućnosti
Foto: Gettyimages

iOS 10 dopušta praktički neograničen broj otvorenih tabova u mobilnom internet pretraživaču Safari. Kako se onda snaći među mnoštvom otvorenog sadržaja? Pa, nije potrebno skrolovati tabove je sada moguće pretraživati po sadržaju. Za ovaj trik treba okrenuti uređaj u pejzažni položaj i dodirnuti taster za tabove. U gornjem levom uglu ekrana pokazaće se kućica za pretraživanje u koju je moguće ubaciti pojmove koji se traže u otvorenim tabovima, a iOS 10 će ih bez problema filtrirati i korisniku pokazati samo ono što je tražio.

Za osobe slabijeg vida, ili jednostavno za one kojima treba zumiranje u nekoj situaciji, iOS 10 donosi mogućnost korišćenja kamerice za povećanje nekog kadra na ekranu. Ovu mogućnost treba aktivirati na Settings > General > Accessibility > Magnifier. Tu se nalazi i Auto-Brightness postavka koja će uvećani sadržaj učiniti nešto vidljivijim. Za korišćenje ove opcije je potom dovoljno tri puta dodirnuti Home taster iUređaja.

Vlasnici iUređaja instaliraju brdo aplikacija, a problem stiže kada se neka veća baš želi nadograditi novom verzijom iz App Storea…a pre nje je u redu za nadogradnju još nekoliko aplikacija. Korisnici sada mogu sami postaviti app za preuzimanje koji ima prioritet. Prilikom nadogradnji aplikacija, dovoljno je naći ikonicu appa u listi na glavnom ekranu, napraviti hard press (što mogu samo najnoviji uređaji) i pojaviće se opcija Prioritize Download.

Apple je napokon omogućio korisnicima više opcija u karticama kontakata. Sada je moguće za svaki kontakt postaviti preferirani način komuniciranja (poziv, poruka, video ili email).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: