Samsungov set za povraćaj Note 7 sadrži tri kutije i rukavice

Samsung je počeo snabdevanje korisnika Galaxy Note 7 telefona specijalnim setom za bezbedno uklanjanje potencijalno opasnog uređaja.

Tehnopolis

Izvor: Guardian

Sreda, 12.10.2016.

10:37

Samsungov set za povraćaj Note 7 sadrži tri kutije i rukavice
Foto: YouTube Screenshot

U setu se nalaze: statični štit, koji se stavlja u kutiju, smeštenu u još jednoj kutiji, koja je stavljena u nesagorivu kutiju, kao i par rukavica za rukovanje telefonom.

Samsung je juče potvrdio da je trajno obustavio proizvodnju ovog pametnog telefona, nakon nekoliko desetina slučajeva samozapaljivanja i eksplozija baterija.

Kompanija je savetovala korisnicima da prestanu da koriste svoje Galaxy Note 7 telefone i da kontaktiraju Samsung kako bi se informisali o povraćaju novca ili zameni za neki drugi model uz doplatu.

Takođe, od korisnika se traži da telefone vrate zemaljskom poštom, zbog rizika da telefoni eksplodiraju u avionu.

Set za povraćaj telefona na glavnoj kutiji izrađenoj od nezapaljivog materijala ima i natpis sa upozorenjem da “sadrži oštećene i defektne litijumske baterije koje je zabranjeno transportovati avionom”.

Kako uputstvo nalaže, telefon treba staviti u “antistatičku kesu”, onda u kartonsku kutiju, zatim u drugu kutiju, pa onda u glavnu kutiju.

Sve vreme, korisniku se savetuje da nosi rukavice, koje su inače namenjene ljudima osetljivim na keramička vlakna kojima je obložena spoljna kutija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: