Microsoft bi mogao da izgubi najveće mušterije u Moskvi

Prema magazinu Bloomberg, Moskva planira da zameni proizvode kompanije iz Redmonda domaćim softverima, jer Vladimir Putin više ne želi da zavisi od strane tehnologije.

Tehnopolis

Izvor: engadget.com

Četvrtak, 29.09.2016.

09:30

Microsoft bi mogao da izgubi najveće mušterije u Moskvi
Foto: Gettyimages

Artem Jermolajev, gradski sekretar za informacionu tehnologiju, rekao je novinarima da će Moskva odustati od Microsoft Exchange servisa i Outlook-a na oko 6.000 računara u gradskim kancelarijama zameniti ih Rostelecom PJSC mejlom. Vlasti planiraju da u budućnosti instaliraju taj softver na oko 600.000 računara.

Predsednik Rusije pozvao je kompanije i druga pravna i fizička lica da se češće opredeljuju za domaće proizvode. Štaviše, German Klimenko, direktor i vlasnik kompanije LiveInternet želi da država poveća takse američkim firmama koje rade u Rusiji.

Poslednjih godina Putin sve više steže obruč nad tehnološkim sektorom, a prošle godine tražio je od svetskih sajtova dostupnih u Rusiji da podatke o stanovnicima te zemlje čuvaju isključivo na domaćim serverima.

Od ove godine se od internet provajdera zahteva da omoguće dodatni pristup šifrovanim porukama njihovih korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: