Nole i Jelena podržali akciju "Znam da možemo"

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

19:23

Nole i Jelena podržali akciju
Foto: B92

„Znam da možemo” održao se po drugi put, sa ciljem promocije bržeg razvoja tehnološkog preduzetništva u Srbiji i ukazivanja na prilike za mlade u najzdravijoj domaćoj industriji.

Na događaju se govorilo i o mogućnostima mladih za ulazak u IT industriju, koja bi odmah mogla da zaposli 30.000 IT stručnjaka, koji trenutno ne postoje u našoj zemlji. Ohrabruje doduše činjenica da više od polovine developera nema relevantno fakultetsko obrazovanje, a pritom diploma ne utiče na njihove plate, koja u proseku u Srbiji iznosi čak 1225 evra.
Foto: B92
Jelena Đoković je večeras bila jedan od govornika i istakla je koliko je važno obrazovanje, selekcija znanja i mentorstva. Kada je izašla na binu, našalila se da sada zna kako je Novaku u sličnim situacijama, kada je pažnja tako velikog broja ljudi usmerena na njega.

Takođe je istakla značaj IT sektora na kome se vidi pozitivan pomak u Srbiji i naglasila da su najmlađi veoma zainteresovani za učenje.

Ona će i sledeće godine podržati ovu akciju i očekuje da će se rezultati utrostručiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: