BlackBerry neće više proizvoditi nove telefone

BlackBerry će prestati da dizajnira svoje sopstvene mobilne telefone, što znači da je došao kraj jednom od najikoničnijih proizvoda internet ere.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

14:55

BlackBerry neće više proizvoditi nove telefone

Foto: Jack Lenox / Flickr.com

Nekada jedan od najvećih i najvažnijih proizvođača mobilnih telefona na svetu saopštio je da više ne planira da dizajnira svoje uređaje, već da će za to biti zaduženi partneri kompanije.

Ovo saopštenje ujedno je označilo kraj višemesečnih spekulacija o tome šta BlackBerry planira da preduzme na tržištu mobilnih telefona koje polako osvajaju kompanije Apple i Samsung

BlackBerry je u obzir uzeo razna potencijalna rešenja, poput ugrađivanja Googleovog Android operativnog sistema, ali se ispostavilo da je ovaj potez bio pogrešan.

"Kompanija planira da obustavi razvoj svih internih hardverskih komponenti i tu funkciju prepusti svojim partnerima”, izjavio je izvršni direktor Džon Čen.

BlackBerry se nada da će na ovaj način sredstva, koja je do tada izdvajao na proizvodnju mobilnih telefona, uspeti da preusmeri na razvoj softvera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: