Samsung počeo program zamene Galaxy Note 7 u Srbiji

Kompanija Samsung najavila je danas početak programa zamene telefona Galaxy Note7 u Srbiji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2016.

15:29

Samsung počeo program zamene Galaxy Note 7 u Srbiji
Tanjug / AP Photo/Richard Drew

Samsung je početkom septembra obustavio prodaju tog modela, pošto je istraga pokazala da postoji problem u vezi s baterijom koji je izazivao varnice i paljenje telefona.

Ta kompanija je danas navela da korisnici u Srbiji mogu da zamene svoje telefone za novi model. Kupci Galaxy Note 7 proverom serijskog broja na ovom sajtu mogu ustanoviti da li je njihov telefon među onima koji imaju problem s baterijom.

Pored zamene uređaja, Samsung je uveo dodatne mere za zaštitu bezbednosti korisnika - pripremljen je novi softver za sve unapred naručene Note 7 uređaje koji će ograničiti punjenje baterije do 60 odsto, čime se smanjuje rizik od incidenata, dok se korisnicima naglašava da bez odlaganja da zamene telefon.

Svaki Note koji prikazuje "zelenu" bateriju u tabu za obaveštenja na vrhu ekrana, zatim na prikazu koji se pojavi posle pritiska tastera za isključivanje telefona ili na ekranu u "uvek uključenom" (Always On) prikazu, potvrđuje da se može bezbedno puniti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: