Samsung Galaxy: Dim i varnice u avionu indijske kompanije

Indijska aviokompanija "IndiGo" saopštila je danas da je mobilni telefon Samsung Note 2 emitovao dim i varnice tokom leta od Singapura do indijskog grada Čenaja.

Tehnopolis

Izvor: Beta

Petak, 23.09.2016.

19:15

Samsung Galaxy: Dim i varnice u avionu indijske kompanije

Foto: Vladimir Fedotov / Flickr.com

Kompanija je navela da je telefon pronađen u torbi jednog od putnika koja je stajala u gornjoj pregradi pošto su ostali putnici prijavili da se u avionu oseća miris dima.

U saopštenju se dodaje da nije bilo vatre, ali da su varnice i dim poticale od telefona, kao i da je posada upotrebila aparat za gašenje požara, dok je telefon stavljen u kontejner sa vodom u toaletu.

Avion je normalno sleteo na aerodrom u Čenaju, na jugu Indije, a svi putnici su se bez problema iskrcali, navela je kompanija.

"IndiGo" je dodao da će telefon biti poslat na analizu kako bi se utvrdio uzrok incidenta, a čelnici kompanije Samsung nisu se oglasili povodom tog slučaja.

Samsung je nedavno povukao sa tržišta 2,5 miliona najnovijih telefona Note 7 posle niza prijava o paljenju baterije zbog fabričke greške, a vlasti nekoliko zemalja zabranile su njihovu upotrebu u avionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: