iPhone 7 će imati kameru sa dvostrukim sočivom

Kompanija Apple predstaviće 7. septembra u San Francisku novi model iPhonea, a do tada otkriva nekoliko ključnih detalja.

Tehnopolis

Izvor: Daily Mail

Utorak, 30.08.2016.

09:55

iPhone 7 će imati kameru sa dvostrukim sočivom
Foto: Gettyimages / ilustracija

Na istom događaju trebalo bi da bude predstavljen i novi MacBook uređaji, kao i druga generacija pametnog Apple sata.

Prednarudžbina novih uređaja počeće 9. septembra, a novi model iPhonea bi na policama prodavnica trebalo da se nađe 16. septembra, piše Bloomberg.

iPhone 7 će biti veći od svog prethodnika, a Home dugme, koje bi ipak trebalo da zadrži tradicionalnu fizičku formu, će čitati različite vrste unosa.

Novi model neće imati klasičan 3.5-milimetarski ulaz za slušalice, već drugi zvučnik na mestu predviđenom za ulaz, što znači da će bežične slušalice biti povezane sa uređajem putem Bluetooth tehnologije.

Veličina ekrana će ostati ista - iPhone 7 će imati ekran od 4.7-inča, dok će model 7 Plus imati 5.5-inčni ekran.

Potvrđene su i glasine koje već mesecima kruže internetom - iPhone 7 će imati kameru sa dvostrukim sočivom, ali će nju dobiti samo oni kupci koji izdvoje više novca za veći telefon.

Ova tehnologija omogućava pravljenje svetlijih i oštrijih fotografija, sa više detalja, piše Daily Mail.

Sočiva beleže boje na različite načine, a u uređaju će se ove dve vrste prikaza spajati sa ciljem stvaranja boljih fotografija nego ikada ranije.

Internetom već mesecima takođe kruže glasine da novi model uopšte neće nositi ime iPhone 7 već iPhone 6SE, a da će dugo očekivana revolucionarna ‘sedmica’ biti predstavljena naredne godine. Da li su ovi navodi istiniti, ljubitelji tehnologije će imati priliku da saznaju uskoro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: