Google Daydream će uskoro biti javno dostupan?

Googleova platfoma za virtualnu stvarnost, koja bi "obuhvatila sve usluge" za nekoliko nedelja bi mogla da postane dostupna svima.

Tehnopolis

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Ponedeljak, 29.08.2016.

17:45

Google Daydream će uskoro biti javno dostupan?
Tanjug / AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Na ovogodišnjoj IO konferenciji Google je najavio kako će na platformi za virtualnu/proširenu stvarnost biti sve više igara, aplikacija, usluga... Tu je video servis Hulu, IMAX, Ubisoft kao nosilac portfelja industrije igara, čak i NBA...

Kako će Google Daydream zapravo izgledati u ovom trenutku ne zna niko, ali sve informacije idu u smeru prema kom će Google ponuditi "sve-u-jedan" platformu za virtualnu stvarnost, a navodno se veliki broj onih koji imaju partnersku saradnju s Googleom kada je u ptianju proizvodnja telefona za Android obavezao da će paziti na kompatibilnost s Daydream platformom.

Poslednje "insajderske informacije" otkrivaju kako se već sada kreiraju brojni video zapisi u tehnologiji 360 stepeni, a za njih je Google angažovao brojne zvezde svoje video platforme YouTube. Sve to radi se u cilju kako bi milione, zapravo desetine miliona sledbenika navedenih YouTube zviezda Google u samom startu zaintrigirao i pripremio za svoju Daydream virtualnu platformu.

Svi ljubitelji ove tehnologije proširene i virtualne stvarnosti jedva čekaju da vide što je to Google zapravo pripremio, jer iako su se pojavile glasine kako su odustali od sopstvene virtualne stvarnosti, očigledno u Googleu imaju nešto drugačiju viziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: