WhatsApp će slati vaše podatke Facebooku i to ne možete sprečiti

Promena podešavanja aplikacije WhatsApp ipak ne znači da će ona prestati da deli vaše privatne informacije sa Facebookom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2016.

12:29

WhatsApp će slati vaše podatke Facebooku i to ne možete sprečiti
Tanjug / AP Photo/Patrick Sison

Kompanija je izazvala bes korisnika nakon što je objavila da menja uslove korištenja tako da dozvoljava deljenje podataka klijenata sa partnerskom kompanijom Facebook. Ta odluka je dvostruko kontroverzna, budući da su se i WhatsApp i Facebook prilikom spajanja tih firmi obavezale da informacije o korisnicima čuvaju odvojeno.

Korisnici su delimično umireni uputstvom o blokiranju deljenja podataka prilikom instaliranja aplikacija, ali se ispostavilo da ipak nemaju kontrolu nad time. Neke ključne informacije o njima će se i dalje slati Facebooku i oni ne mogu učiniti ništa da to i spreče.

Isključivanje opcije u WhatsApp aplikaciji zaista sprečava da Facebook koristi podatke o tome s kim razgovarate preko ovog servisa za poruke, ali mnogi drugi podaci će se prenositi u matičnu firmu.

Iz WhatsApp kažu da je deljenje tih podataka namenjeno samo borbi protiv spama i poboljšanju bezbednosti na obe platforme, ali to ne menja još jednu kontroverznu promenu.

Naime, WhatsApp će uskoro početi da prikazuje reklame svojim korisnicima i iako su obećali da neće biti “napadne”, još nije poznato kako će izgledati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: