Xboy ručna konzola otkazana zbog Xbox One

Microsoft polaže mnogo u svoje Xbox konzole, a najnovija je sada deo Windows 10 ekosistema. Međutim, pre nego što je Xbox 360 ugledao svetlo dana, kompanija je imala različite planove za gejming napore.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Utorak, 26.07.2016.

16:48

Xboy ručna konzola otkazana zbog Xbox One

Robi Bah bivši šef Xbox odeljenja, rekao je u intervjuu za IGN da je Microsoft želeo da izradi ručnu Xbox konzolu koja bi nosila naziv Xboy ili X sa dodatkom. Ipak, kompanija je otkazala njen razvoj jer je želela da se u potpunosti posveti razvoju Xbox 360 konzole.

Bah objašnjava da prototip ovog uređaja nikada nije izrađen, ali da su definitivno postojali nacrti, ali je ipak u tom trenutku postojao taj problem što je Microsoft naporno radio u smeru objave Xbox 360 konzole. Smatralo se da bi fokusiranje na projekte kao što je Xboy uticalo na razvoj ključnih proizvoda.

"To je bila odlična ideja, ali mi jednostano nismo mogli da je izvršimo" rekao je Bah i dodao da Microsoft nije imao ono što se naziva "propusna moć" da počne rad na ovakvoj vrsti uređaja. Bah kaže da je odluka bila teška ali pametna, objašnjavajući da su smartfoni evoluirali mnogo kasnije, pa samim tim gejming ručne konzole imaju manje smisla.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: