Novo ludilo na Twitchu – večera sa strimerima

Twitch je, kao što verovatno znate, entitet za sebe sa trendovima koji se stalno smenjuju i pokušavaju da se međusobno nadmaše u otkačenosti.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

22:40

Novo ludilo na Twitchu – večera sa strimerima
Foto: Screenshot

Od kolektivnog igranja Pokemona spamovanjem chata, preko kanala sa live kuvarskim emisijama, sada smo stigli do ultimativno blesavog koncepta – gledajte uživo kako drugi večeraju.

Takozvani Social Eating potiče iz Južne Koreje i trend je koji traje još od 2010. godine pod nazivom Muk-bang. Twitch jako dugo nije dozvoljavao strimerima da jednu pred kamerama, što od sada više ne važi pa se trend ubrzo našao i na ovoj (nekada isključivo gaming) platformi. Štaviše, Twitch je uveo novu kategoriju za Social Eating pa, ukoliko ste oduvek želeli da sa svetom podelite čari pljeskavice, sada to i možete.

Na kraju, ne treba da čudi da smo od prikazivanja video igara stigli do gledanja drugih dok jedu. Twitch i slične platforme su praktično veliki reality program gde publika želi što duže da se druži sa streamerima. Koliko će ovaj blesavi trend potrajati, videćemo, a u međuvremenu možete i sami prosuditi da li Social Eating ima budućnost.

Izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: