Pametne telefone diramo nekoliko hiljada puta dnevno

Ekipa s Dscout portala se yaista potrudila i sprovela istraživanje na ukupno 94 korisnika Android uređaja iz raznih zemalja.

Tehnopolis

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Subota, 02.07.2016.

08:37

Pametne telefone diramo nekoliko hiljada puta dnevno
Foto: Thinkstock

Pre toga su objavili anketu, odnosno svojevrsni proces prijave na koji se javilo neverovatnih 100 hiljada zainteresovanih, koji su hteli iz "prve ruke" da provere koliko su zapravo zavisni od svojih pametnih telefona. Za potrebe istraživanja koje je potrajalo pet dana Dscout je napravio posebnu aplikaciju koja je pratila apsolutno svaki dodir ekrana od strane korisnika. Brojke koje su dobili zaista su fascinantne i dokazuju da je zavisnost od korišćenja pametnih telefona i te kako prisutna.

Prosečno svaki korisnik "na telefonu", ali ne telefonirajući, dnevno provede 2,42 sata, ekran svoga "ljubimca" u proseku dotakne 2.617 puta dnevno, što na godišnjem nivou daje brojku od neverovatnih milion puta! Ovo su, dakle, brojke vezane za prosek, a ako ćemo da pogledamo esktreme među zavisnicima, onda su stvari još radikalnije. Tako "napredniji" korisnici, odnosno oni koji su zaista zavisni, a takvih je 10% dnevno koriste pametni telefon 3,75 sati, ekran dodirnu 5.427 puta dnevno, odnosno dva miliona puta godišnje!

I za kraj, čak 87% onih koji su učestvovali u istraživanju je pametni telefon najmanje jednom koristilo između ponoći i pet sati ujutro. Aplikacija koja se daleko najviše proverava na pametnom telefonu, zanimljivo, nije neka od nativnih i integralnih Android aplikacija, nego Facebook.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: