Apple Watch će u budućnosti imati kameru i neke dodatne dugmiće

Ako je verovati dokumentima za patent, Apple Watch će u budućnosti imati kameru, ali i nekoliko dadatnih dugmića.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Nedelja, 26.06.2016.

08:37

Apple Watch će u budućnosti imati kameru i neke dodatne dugmiće
Foto: Screenshot

Kamera će se nalaziti na ivici Apple Watcha. Ona će omogućiti korisnicima da prave fotografije i da skeniraju bar kod ili QR kod. Navedeno je i da bi kamera mogla biti na prednjem delu uređaja kako bi mogla da pravi fotografije korisnika. Kamera nije ograničena samo na fotografije, nego bi mogla i da snima video.

Naravno, sve ovo ne mora da znači da će baš sledeći Apple Watch imati kameru, ali je patent jasan pokazatelj da se o tome itekako razmišlja. Takođe, neke kompanije eksperimentišu sa zamenom šifri tehnologijom prepoznavanje lica.

Drugi dokument otkriva nove dugmiće. Pored postojećeg glavnog dugmeta na aktuelnom Apple Watchu dodato je još jedno dugme sa iste strane, ali i dva nova s druge strane. Međutim, funkcije dugmadi nisu opisane. Moglo bi da se radi o fizičkim, ali i o touch dugmićima.

Kao što je slučaj s kamerom, dugmad takođe ne moraju da budu deo sledeće generacije Apple Watcha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: