HP radi na VR-ready kompjuteru spakovanom u ranac

Da, dobro ste pročitali naslov. Pored nove “OMEN“ igračke serije uređaja koje su namenjene gejmerima HP je odlučio da uskoro na tržište izbaci i VR backpack.

Tehnopolis

Izvor: klanrur.rs

Ponedeljak, 30.05.2016.

19:10

HP radi na VR-ready kompjuteru spakovanom u ranac

Ideja sa ovim uređajem je da nam omogućiti hodajući VR doživljaj. Naravno odmah se postavlja logično pitanje – da li će ljudi stvarno želeti da konstantno nose kompjuter u rancu dok se nalaze u VR svetu? HP je ubeđen da hoće i da će ovaj proizvod izazvati novu revoluciju u kompjuterskom svetu.

Specifikacije ove “mašine“ još nisu sasvim poznate, ali će se verovatno sastojati od i5 ili i7 procesora i memorije koja će ići do 32GB. Nažalost, model grafičke kartice koja će se nalaziti u ovoj konfiguraciji i dalje nije poznat. Težina uređaja ne bi trebalo da prelazi težinu modernog gejmerskog laptopa kao što je Acerov Predator 17x. U rancu će se nalaziti i jedan par ventilatora koji će preuzeti ulogu hlađenja a u kaišu će se nalaziti dve baterije koje će nezavisno napajati CPU i GPU. Sve ovo znači da će budući vlasnici HTC Vive, Oculus Rift ili nekog sličnog VR uređaja moći slobodno da hodaju sa uređajem na glavi i da pri tome ne brinu da će se saplesti o neki kabl ili udariti u svoj desktop ili laptop uređaj. Nažalost celo ovo iskustvo dolazi sa cenom, a konfiguracija će biti u stanju da neometano radi i funkcionše samo sat vremena. Posle ovog vremenskog perioda moći ćete da zamenite baterije a da pritom ne gasite svoje novo čedo zahvaljući trećoj bateriji koja će držati mašinu budnom dok vi ne zamenite primarne baterije.

Cena uređaja nam je i dalje nepoznata, a HP je najavio da mu je želja da ovaj uređaj bude pristupačan svima. Sudeći da je cena običnog VR ready desktopa negde oko 1000$, možemo zaključiti da će cena biti “paprena“ i da ipak ovo neće biti za svačiji džep. Da li je inovacija ipak došla pre svog vremena videćemo u budućnosti.

izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: