Međunarodni tim "Zapon" pobednik prvog Fintek hakatona u Srbiji

Međunarodni tim „Zapon“ pobednik je prvog Fintek (Fintech) hakatona u Srbiji, u organizaciji ICT Hub-a, KPMG-a i Sosijete ženeral banke.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

09:58

Međunarodni tim

Jelena Janković, Ivan Radivojević, Veljko Đuričić, Arman Kojić i Joanna Marcinkowski su za samo 48 sati kreirali softversko rešenje „Savio“ koje služi kao lični onlajn bankar. Drugo mesto pripalo je timu „CarGo“ koji su osmislili aplikaciju „Timpla“ za plaćanje preko mobilnog telefona, dok je trećeplasirani tim „Jewels on tracks“ kreirao rešenje „Sogette“ kojim povezuje korišćenje Fejsbuka i banke. Za tri najbolja softverska rešenja obezbeđen je nagradni fond od 5.000 evra, uz moguću podršku u daljem razvoju i komercijalnoj primeni proizvoda.
„Zadovoljni smo svim predstavljenim rešenjima, jer nisu samo inovativna, nego i veoma primenljiva. Siguran sam da će se iz svih, a ne samo nagrađenih, u budućnosti razvijati sjajni proizvodi. Nastavljamo s organizacijom ovakvih događaja, povezivanjem korporativnog sveta i startapa, približavanju startap zajednice u Beogradu i Srbiji velikim korporacijama i misijom zajedničkog nalaženja inovativnih rešenja koja će unaprediti tradicionalne industrije“, rekao je Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Hub-a.

„Učesnici su doneli svežu perspektivu o tome kako možemo da se suočimo sa izazovima u industriji, a njihove ideje će nam pomoći da ponudimo ono što je našim klijentima potrebno – bankarstvo novog doba. Tokom protekla dva dana videli smo mnogo sjajnih softverskih rešenja i mnogo timskog rada u stvaranju i širenju inovativnog duha”, izjavio je Pjer Bosk, član Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke i član žirija hakatona.
Partner u KPMG-u Dušan Tomić je istakao da će nastaviti da podržavaju startapove i unapređuju svoje poslovanje, ali i uče zajedno s njima.

„Hakaton nas je uverio da se u današnje doba budućnost kreira upravo u startap okruženju i na ovakvim događajima, a ne u tradicionalnoj formi velikih korporacija“, rekao je Tomić.

Na prvi srpski Fintek hakaton prijavilo se oko 150 ljudi, a odabrano je 16 timova koji su tokom 48 sati kreirali inovacije iz oblasti digitalnog bankarstva. Tri najbolja rešenja izabrao je stručni žiri u čijem sastavu su bili predstavnici Sosijete ženeral banke, ICT Hub-a i KPMG, kao i naši najuspešniji startap preduzetnici – Stefan Pajković, Lazar Stojković, Đorđe Filipović i Rade Joksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: