HP se vraća u gejming svet sa novom linijom “OMEN” proizvoda

Prošlo je čitave dve godine otkada nas je ova kompanija obradovala sa legendarnim “Voodoo PC“ gejming brendom na njihovim Omen laptop računarima. Ovoga puta kompanija se vraća sa dobro poznatim brendom i to u velikom stilu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

20:34

HP se vraća u gejming svet sa novom linijom “OMEN” proizvoda

On će sadržati laptopove, desktop računare i dodatnu opremu. Sve ove komponente se mogu naći u različitim cenovnim rangovima i one polaze od jeftinih notebook računara do high-end kućišta namenjenim ozbiljnim gejmerima koji poseduju ozbiljniju količinu novca u svojoj ušteđevini.

Nova linija opreme je krenula danas sa prodajom i ona će sadržati dva laptopa, igrački dekstop računar i monitor. Laptopovi će posedovati razne “led“ ukrase u poznatoj crvenoj boji, odnosno Dragon Red kako je naziva HP. Manji model poseduje monitor od 15.6 inča i i3 generaciju procesora. Veći model nam dolazi sa monitorom od 17.3 inča i sa jačim i5 procesorom.
Cene se kreću od 899$ za manji i $979.99$ za veći model.Međutim uz doplatu oba ova modela vam mogu stići na kućni prag sa i7 procesorom, 16gb RAM memorije, GeForce GTX 965M GPU grafičkom karticom i 4k displejom. Kompanija je namenila svoju dekstop mašinu za VR doživljaj, i imaće dovoljno snage da pokrene HTC Vive i Oculus Rift uređaje bez ikakvih problema.

Sa dekstop masinom nam stiže i LED monitor pod nazivom HP 32 Display. Monitor će posedovati 32 inča sa odzivom od 5 milisekundi i osvežavanjem od 75Hz. Ovaj monitor će imati i AMD FreeSync tehnologiju a cena nam još nije poznata.
HP i dalje namerava konstantno da proširuje ovu novu liniju proizvoda a posao mu neće biti lak pošto je trenutno konkurencija na tržištu hardvera namenjenog gejming populaciji velika.

izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: