Hearthstone: Tempo Warrior

Kao klasa, Warrior je u Hearthstoneu najpoznatiji po Control Warrior špilu koji je kroz sve ove godine prošao test vremena, te se i dalje nalazi u samom vrhu takmičarskog Hearthstonea, kao najpouzdaniji control deck. Ipak, svaki je period obeležila i pojava nekih dodatnih Warrior deckova koji su sa manje ili više uspeha obeležili neke Hearthstone epohe.

Tehnopolis

Izvor: klanrur.rs

Petak, 27.05.2016.

08:38

Hearthstone: Tempo Warrior

U zatvorenoj beti videli smo Molten Giant OTK Warrior deck, sa dolaskom Blackrock Mountain avanture Hearthstoneom je mesecima dominirao jedan od najjačih combo deckova u istoriji – Grim Patron Warrior. Isto tako, kroz sve ove godine bi s vremena na vremene isplivao poneki agresivni Warrior build, koji koristi charge minione i oružja da što pre ubije protivnika. Tako i danas imamo Pirate Warriora koji je preuzeo ulogu agresivnog Warrior decka.

I sa dolaskom Whispers of the Old Gods ekspanzije, Ctrl Warrior je nastavio da bude jak. Gubitak oružja Death’s Bite u standardu je težak udarac za Warriora, ali je nadoknađen sa zaista puno sjajnih alata koje je Warrior dobio u ovoj ekspanziji. Tu je još i C’Thun Warrior, kao nešto više midrange varijanta Control Warriora. Ipak, kao najveće iznenađenje u prvom mesecu Old Gods mete izašao je jedan potpuno novi Warrior arhetip – Tempo Warrior. Ovaj deck svoje prve korake je napravio još u periodu pre izlaska WotOG, ali je eksploziju popularnosti stekao tek sa izlaskom sjajnih novih karata koje je Warrior dobio.

U pitanju je deck čiji stil igranja, kao što mu i ime kaže, jako zavisi od vašeg ranog prisustva na tabli, koje kada se jednom osigura, jako se teško gubi. Deck je vrlo fleksibilan – protiv sporijih deckova igrate kao agresor, dok ćete protiv špilova kao što su Zoo, Tempo Mage i Aggro/Midrange Shaman igrati defanzivno i kontrolisati tablu. Kada sam prvi put uzeo da igram ovaj deck moram da priznam da sam se osećao jako čudno, jer nisam tačno znao šta da radim. Kao neko kome je Control Warrior jedan od najomiljenijih deckova ikada, navikao sam da Warriora igram pasivno, gomilam armor i da odgovaram na protivnikove poteze i rešavam se svih pretnji koje spusti na taTempo Warrior deckblu.

Čak i Patron Warrior, kome je ovaj deck (donekle) sličan, igra se prilično drugačije od Tempo Warriora.

Pa kako se onda igra Tempo Warrior? U pitanju je deck čija je snaga u tome što od starta do kraja partije izbacuje snažne minione koji konstantno po malo kidaju health protivnika i pritom efikasno uklanja sve protivnikove minione. Ovaj deck svoj potencijal najbolje pokazuje protiv agresivnih deckova koje veoma brzo zaključa. Pored standarnih alata koje su Warriora učinile tako moćnim u ranom delovima partije, kao što su Armorsmith i Fiery War Axe, ova ekspanzija nam je donela i gomilu izuzetno efikasnih novih Warrior karata za ranu kontrolu table, koje pritom imaju međusobnu sinergiju. Blood To Ichor je verovatno jedna od najboljih novih karata koje je Warrior dobio još od Death’s Bite. Za kratko vreme uspela je da zameni Cruel Taskmaster a u praktično svim Warrior arhetipovima. Snaga ove karte leži u njenoj fleksibilnosti i mogućnosti da je uvek “ugurate” u svoj potez jer košta svega jednu manu. Možete da aktivirate vašeg Acolyte of Pain ili Execute, da dogradite damage za neki trejd i pritom uvek dobijate i 2/2 miniona, sve to za jednu manu!

Iz nove ekspanzije tu su još i Ravaging Ghoul i Bloodhoof Brave. Ghoul je još jedna karta koja je odmah našla svoje mesto u svakom tipu Warrior decka, jednostvano svestrana karta koja ima odličnu sinergiju sa puno Warrior karata i generalnim stilom Warrior igranja. Budži Frothing Berserker a ili armor ukoliko je Armorsmith na tabli, olakšava trejdove, čisti protivniku token minione, aktivira Battle Rage i Execute… Dakle veoma jaka karta koja odlično sarađuje sa ostalim kartama u špilu, i možemo da kažemo da je Death’s Bite dobio dostojnog naslednika u ovoj karti.

Bloodhoof Brave je prvi Enrage minion posle dužeg vremena, kada se već mislilo da je Blizzard i odustao od ove zanimljive mehanike. Ovaj tauren je isto jako brzo našao svoje mesto u srcima Warrior igrača. Odličan je protiv agresivnih deckova, a ume da bude i solidna pretnja protiv nešto sporijih midrange/control špilova, pogotovo ukoliko se ne odgovori odmah na njega. Tu je i jedan primerak Fierce Monkey iz LoE, koji je dobar protiv rane agresije ili kao zaštita za vašeg Frothing Berserker a koji nanosi face damge dok ga tauntovi štite. Deck sadrži i jedan primerak Arathi Weaponsmith, karta koja je uvek bila odlična, ali nekako nikad do sada nije uspela da nađe svoje mesto u kompetitivnom decku. Za 4 mana 3/3 minion i 2/2 weapon je i value i tempo, upravo ono što ovaj deck traži.

Kao što vidite dakle, ovaj deck ima “brdo” kvalitetnih early game karata koje imaju jako puno međusobne sinergije, što decku omogućava da brzo preuzme kontrolu table i krene da nanosi damage i pritisak protivničkom heroju. Sve to je praćeno sa nekoliko efikasnih načina da se povuku karte, pa vam sa ovim deckom nikada neće faliti karata u ruci. Battle Rage je u stanju da vam povuče “pola decka”, pa ćete često ovaj deck i dovoditi do fatiguea, taman pre nego što pobedite. Ukoliko rani pritisak u partiji ne bude dovaljan za pobedu, pomenuta vuča karata vam omogućava da bez problema pređete u mid i lejtgejm, gde na scenu stupaju efikasni value i tempo minioni, Cairne Bloodhoof i Malkorok. O Malkoroku smo pisali pre nekog vremena, ova legendarna je jedno od najvećih iznenađenja ekspanzije, koja uz malo sreće može sama da vam donese pobedu. Za 7 mana 6/5 minion koji vam odmah opremi neko oružje je jako dobar tempo, ali i potencijalno ogromni value, u zavisnosti od toga šta ste dobili.

U odmaklim delovima deula, partiju najčešće zatvara Grommash Hellscream ili Ragnaros ili pak Varian Wrynn sa par dobrih miniona koje povuče. Varian Wrynn je posebno dobar jer je do tog trenutka protivnik verovatno istrošio sve svoje AoE efekte, pa će vam minioni koje povučete biti sigurni.

Nisam siguran da li sam uspeo adekvatno da vam prenesem čar igranja ovog špila, niti mislim da je to moguće samo jednim tekstom. Jednostavno, morate ga i sami probati i igrati ga dosta da biste uspeli da uhvatite nit i šmek ovog decka. Jednom kada se uhodate, osetićete svu moć Tempo Warriora, decka koji je veoma efikasan, ali i veoma zabavan za igranje, pogotovo zbog toga što jednostavno ima veoma puno međusobne sinergije i uživaćete dok budete kombinovali vaše karte i punili ruku sa Battle Rage, dok istovremeno preotimate tablu od vašeg protivnika. Jedini pravi predatori ovom decku trenutno su sporije varijante Warriora, kao i N’Zoth Paladin, pošto su ovi dekckovi u stanju da ukrote eksplozivni start Tempo Warriora i zatim da ga polako neutrališu dok se istovremeno healuju iznad granica potencijalnog iznenadnog lethal damagea. Sa druge strane, trenutno dominantni Zoo i Shaman deckovi su prava poslastica za ovaj špil, tako da, ukoliko su vam dosadili svi agresivni deckovi na laderu, probajte Tempo Warriora, deck je i zabavan i efikasan, i povrh svega – nagrađuje dobre igrače. Potvrdu kvaliteta ovaj deck je dobio i na nedavno održanim Spring Preliminary turnirima, gde je bio jedan od najpopularnijih izbora kvalifikovanih igrača.

izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: