LoL: Should you play? Trundle - The Troll King?

Budući da su top tenkovi izuzetno jaki, trenutno, u League of Legends svetu, odlučili smo da u ovonedeljnoj epizodi „Should you play?“ upravo posvetimo pažnju jednom, specifičnom tenku – Trundle šampionu. Kao i uvek, razloge za ovaj izbor ćemo obraditi u ovom tekstu, kao i njegove mane i vrline, protiv koga je jak i slab i uopšteno ćemo govriti o kralju trolova.

Tehnopolis

Izvor: klanrur.rs

Sreda, 27.04.2016.

22:18

LoL: Should you play? Trundle - The Troll King?

Kao i kod svakog top tenka, i uloga Trundle-a je da, bukvalno, bude klasični sliedžija sa top staze koji štiti svoje saigrače. Međutim, Trundle se može igrati i kao support šampion i na poziciji džungle, s tim što se on u džungli ređe praktikuje. Svakako, Trundle je pravi kralj sa top staze koji nam, kao protivnik, redovno zadaje glavobolje.

Iako je tenk šampion, specifični aspekti ga ipak razlikuju od drugih heroja te vrste. Naime, Trundle je šampion koji je bukvalno namenjen da kontrira drugim tenk šampionima. Iz tog razloga je on trenutno veoma popularan. U tome mu, pre svega, pomaže njegova King’s Tribute (pasivna) magija koja mu omogućava da svaki put kada oko njega neko (ili nešto – krip) bude eliminisan dobija od 2% do 6% izlečenja od svog maksimalnog života u zavisnosti od nivoa. Pored pasivne, njegova Chomp (Q) magija mu daje, pored štete koju čini, da prilikom aktiviranja narednih 8 sekundi čini dodatnu štetu (dmg), a njegovoj meti to oduzima. I njegova ulti Subjugate (R) magija je stvorena da kontrira drugim tenk šampionima. Prilikom aktiviranja Trundle radi dmg koji je proporcionalan životima protivnika i istovremeno krade 20% armora i magic resist-a i leči sebe.

Za razliku od Q i R magija koje rade dmg, Frozen Domain (W) i Pillar of Ice (E) magije mu omogućavaju lak beg i laku poteru (ukoliko se dobro iskombinuju) – W magija zaledi određeni deo terena na 8 sekundi i dok je Trundle na tom terenu dobija bonus attack speed i movement speed i 20% više lečenja iz svih izvora, a E magija postavi ledeni stub na 6 sekundi koji oko sebe usporava protivnike i ponaša se kao zid u igri.

Zahvaljujući Q magiji, Trundle je izuzetno dobar u ranoj fazi igre u duelima, pa čak i jedan od najboljih, a R magija ga čini dobrim i u kasnoj fazi igre.

Međutim i on ima mana. Trundle-a je baš lako „šetati“ po mapi jer pored W magije, on baš i nema neku mobilnost. Pored ovoga, on se mnogo oslanja na dmg koji dolazi iz običnih udaraca i Q magije i jako mu je teško da čisti talase kripova i gura stazu.
Kao što smo rekli, Trundle je jak protiv tenk šampiona jer može lako da im kontrira sa svojom R magijom. Tako da heroji poput Renekton-a, Nautilus-a i Nasus-a su uglavnom loš izbor kao njegovi protivnici. S druge strane, Trundle je slab protiv onih šampiona koji mogu da ga „šetaju“. Heroji poput Kennen i Teemo imaju veću mobilnost i Trundle mora da im priđe da bi im uradio dmg iz običnog udarca ili sa Q magijom, a to je malo teže postići protiv njih.

Ali, Trundle ima dobru sinergiju sa šampionima koji mu omogućavaju da lakše dođe do svoje mete. Lissandra i Anivia su taj tip šampiona iz razloga što imaju veliki crowd control (CC), mogu da onemoguće protivnike na neko vreme i time olakšaju Trundle-u da ih eliminiše. S druge strane, kao support, Trundle ide dobro sa Vayne jer mogu da iskombinuju svoje E magije.

Kao osnovne predmete za Trundle-a mi bismo preporučili Titanic Hydra jer mu daje ono što mu fali – mogućnost bržeg čišćenja kripova, zatim Sunfire Cape, Iceborn Gauntlet i Spirit Visage.

Sve u svemu, Trundle je trenutno poprilično jak top tenk šampion koga bismo mi definitivno preporučili svima koji žele da se oprobaju na ovoj poziciji. On je vrlo dobar dodatak svom timu i u ranoj i u kasnoj fazi igre zahavaljujući svojoj kontrirajućoj prirodi. Na skali od 1-10 dali bismo mu ocenu 8 upravo iz razloga što je dobar izbor protiv tenk top šampiona koji se trenutno u Legaue of Legends-u najviše potenciraju. Svakako, ovo je zasnovano na našem ličnom iskustvu, ali kralj trolova je jedan od onih šampiona koji su generalno dobar izbor.

izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: