Snapchat prestigao Instagram, Twitter i Facebook

Društvena mreža Snapchat prošle godine je registrovala veliku ekspanziju korisnika čime je ušla u društvo najkorišćenijih platformi.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Petak, 15.04.2016.

11:30

Snapchat prestigao Instagram, Twitter i Facebook

Zapravo, Snapchat je krajem 2015. godine došao u fokus mladih korisnika koji ga preferiraju čak i u odnosu na Twitter, Facebook i Instagram.

Naime, na osnovu ankete koju je nad 6.500 mladih ljudi sprovela agencija The Piper Jaffray, došlo se do zaključka da tinejdžeri u SAD-u najviše koriste Snapchat. Ovu društvenu mrežu preferira 28 odsto ispitanika, dok se Instagram nalazi na drugom mestu sa 27 odsto.

Na trećem i čevrtom mestu nalaze se Twitter i Facebook. Samo nekoliko meseci ranije, Instagram je bio na prvom mestu, dok je Snapchat bio na četvrtom.

Rezultati ankete pokazuju da su tinejdžeri više zainteresovani za deljenje fotografija, na šta se Snapchat i Instagram fokusiraju, nego na razmenu teksta koju predvode Facebook i Twitter.

Bez iznenađenja, na poslednjem mestu među društvenim mrežama nalazi se Google + koji koristi samo jedan odsto ispitanih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: