Wiko: Šta dobijamo od telefona jeftinijih od 200 evra?

Jedan od najpopularnijih proizvođača telefona na evropskom tržištu – Wiko – konačno je prisutan i u Srbiji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 06.04.2016.

20:31

Wiko: Šta dobijamo od telefona jeftinijih od 200 evra?

U prvoj polovini aprila devet mobilnih telefona ovog proizvođača, trebalo bi da se nađu na policama prodavnica širom Srbije, a uskoro će biti dostupni i preko ugovora sa nekom od domaćih mobilnih mreža.

„U ponudi će biti dva monoblok telefona, četiri smartfona srednje klase, kao i tri telefona sa vrhunskim performansama“, objašnjava za B92 Dubravka Živković, menadžer prodaje Wiko proizvoda za Adriatik regiju.

„Za početak će biti dostupni telefoni čija je cena ispod 200 evra, dok će u drugoj polovini godine moći da se kupi i aktuelni flagship Fever Special Edition, čija je cena 249 evra“, objašnjava Živković.

Oni koji ne odustaju od monoblok telefona, moći će da biraju između modela Luby (oko 2.000 dinara) i Rif (oko 3.000 dinara), dok je smartfon ponuda mnogo bogatija: Fever će koštati 27.000, a Pulp 21.000.

Ljubitelji većih dijagonala na raspolaganju će imati Pulp Fab 4G od 5,5 inča po ceni od 24.000 dinara.

„Organizovali smo i jaku korisničku podršku sa Mobis Electronic koji će biti autorizovani servis za Srbiju“, kaže Živković.
Wiko veliki deo svoje popularnosti u Evropi (drugi je po broju prodatih uređaja u Francuskoj i Portugaliji odmah posle Samsunga) duguje tome što je, kako kažu njegovi čelnici, „demokratizovao visoku tehnologiju“.

Primera radi, Lenny 2 koji već može da se kupi u Handy radnjama, košta 12.999 dinara, a za taj novac dobijate ekran od pet inča, Quad-Core procesor od 1,3 GHz, dva ulaza za SIM karticu, zadnju kameru od pet megapiksela i prednju od dva megapiksela. Pokreće ga Android 5.1 Lollipop, a dostupan je u zelenoj,crvenoj, plavoj, beloj i crnoj boji.
.
“Teža kategorija”, Pulp 4G koštaće 21.000 dinara, a opremljen je Snapdragon 410 MSM8916 Quad-Core procesorom od 1,2 GHz litijum polimerskom baterijom od 2.500 mAh, zadnjom kamerom od 13 MP i prednjom od pet sa posebnim blicem za selfije.
.
Fever (ne treba ga mešati sa Fever Special Edition), kog je proslavio atraktivan izgled kućišta sa linijom koja svetli u mraku, koštaće 27.000 dinara, a za taj novac dobijate ekran Full HD ekran od 5,2 inča, Octa-Core procesor od 1.3 GHz, zadnju kameru od 13MP i prednju od 5MP.
Najaktuelnije proizvode, možemo očekivati u drugoj polovini godine kada će na naše tržište, između ostalih, doći U-Feel i Fever Special Edition.

“Kod U-Feel telefona smo senzor za otisak prsta upakovali u uređaj koji košta manje od 250 evra”, kaže Emilijano Bjakini, menadžer za Wiko proizvode za Italiju, Švajcarsku, Balkan i Maltu.

“Taj telefon ima mnoštvo opcija koji su obično dostupni samo kod najskupljih telefona na tržištu. Recimo, Secret Folder opcija omogućava vam da čuvate podatke i fotografije samo za svoje oči i otvarate ga samo otiskom prsta. Ukoliko bi neko pokušao da otvori vašu tajnu datoteku, prednja kamera bi ga neprimetno fotografisala, a vi kasnije možete da saznate ko je pokušao da vas špijunira”.

Kad je reč o Fever Special Edition, reč je uređaju koji u velikoj meri liči na originalnu verziju, ali ima mnogo bogatiji izbor maski i zabavnih dodataka, o kojima bi više trebalo da znamo u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: