Da li Android može spasti BlackBerry?

BlackBerry je saopštio da je u četvrtom tromesečju prodao 600.000 telefona, mnogo manje od procenjenih 850.000, ali i od 700.000 koliko je prodao prethodnog kvartala.

Tehnopolis

Izvor: cnet.com

Nedelja, 03.04.2016.

10:30

Da li Android može spasti BlackBerry?

Foto: WEi WEi / Flickr.com

Android telefon ove kompanije pod nazivom Priv izašao je na tržište u novembru, a izuzev optimističnih komentara izvršnog direktora BlackBerry-a Džona Čena, nije bilo nikakvih pokazatelja da su korisnici oduševljeni ovim telefonom.

Sada Čen tvrdi da rezultati zapravo uopšte nisu loši i da je kompanija smanjila gubitke za polovinu, pošto im Priv donosi više novca.

“BlackBerry treba da proda tri miliona uređaja ove godine, kako bi nadoknadio zaostatak”, rekao je on.

Uspeh Priva je ključan za BlackBerry, jer je kompanija sve nade položila u Android. Čen je najavio da će u jednom trenutku predstaviti još jedan, ili čak dva telefona, koje takođe pokreće Googleov operativni sistem.

To istovremeno znači da BlackBerry sada mora da se takmiči protiv “superteške kategorije” – Samsunga i LG.

Čen je nedavno izjavio i da je tržište telefona više klase prezasićeno i da kompanija razmišlja o izradi nekih jeftinijih uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: