Telefoni za kojima je "poludelo" pola Evrope

Ako dosad niste čuli za Wiko, uskoro ćete imati priliku da se bolje upoznate s ovim francuskim brendom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 06.03.2016.

18:42

Telefoni za kojima je
Wiko u-Feel Lite

Wiko postoji pet godina i kupcima nudi čitavu paletu pametnih telefona i pratećih dodataka sa vrlo interesantnim imenima, specifikacijama, ali i dizajnom. Recimo, neki od njih imaju čak i senzor za otisak prstiju i svetle u mraku.

Ovi zabavni telefoni već su osvojili mnoga regionalna tržišta širom sveta, a uskoro bi trebalo da se pojave i u Srbiji. Wiko je već drugi po broju prodatih uređaja u Francuskoj i Portugaliji, odmah posle Samsunga, a na nedavno održanom Kongresu mobilnih telefona u Barseloni najavili su plan da do 2020. budu peti u svetu.

Pa da vidimo šta to oni nude...

Wiko uFeel

uFeel
Linija U (“U” u ovom slučaju označava “unique”, što znači jedinstven) ima dve verzije uFeel i uFeel Lite.

uFeel model nije najmoćniji od njihovih proiyvoda, ali je svakako vredan pažnje. Ovaj telefon ima senzor za otiske prstiju, koji može služiti za otključavanje telefona, ali i plaćanje putem Android Pay.

Smartfon ima senzor na samom dnu, ali se on ne ponaša kao dugme. Možete podesiti pet različitih otisaka, kako biste u trenutku izvodili neke specifične akcije, poput aktiviranja kamere na dodir prsta, čak i kad je telefon isključen. Možete prilagoditi i koju aplikaciju želite da pokrenete kojim prstom (maksimum pet).

Aplikacije se takođe mogu automatski zaključavati na otisak, pa ih možete učiniti nedostupnim onima kojima ste dali telefon na korištenje.

Prelazak prstom na desno preko skenera označava “Back” funkciju, a Wiko kaže da bi mogao da sakrije navigacione dugmiće, tako da u potunosti rukujete uređajem putem skenera.

Najzanimljivija upotreba ovog elementa je Encrypt Box: to je aplikacija koju možete koristiti za čuvanje fotografija, fajlova, video materijala i muzike, koje želite da zadržite samo za sebe. Recimo, kada fotografije premestite u Encrypt Box, one više nisu vidljive u Gallery aplikaciji.

uFeel dolazi u nekoliko boja i ima blago hrapavu poleđinu koja dobro naleže u ruci. Postoji i nešto jednostavnija verzija telefona sa 2GB RAM i slabijom kamerom od 8MP.

Opremljen je 5-inčnim HD IPS LCD ekranom i quad-core procesorom sa 3GB RAM i 16GB prostora za skladištenje. Poseduje i ulaz za MicroSD i podržava dve SIM kartice.
.

Telefon koji svetli u mraku

Fever Special Edition
Wiko flegšip je Fever Special Edition sa retro, ali vrlo zabavnim dizajnom: njegove ivice svetle u mraku.

Iako to i nije naročito korisna karakteristika, daje telefonu nesvakidašnji izgled koji može dodatno da se personalizuje zahvaljujući različitim maskama za poleđinu. U ponudi su čak i maske od tkanine, drveta i metala u najrazličitijim bojama.

S tehničke strane, Fever Special Edition se ne razlikuje mnogo od prethodnika (Fever) i trebalo bi da odgovara većini korisnika (čak i onim zahtevnijim). Opremljen je IPS LCD Full HD ekranom od 5,2 inča i octa-core procesorom sa 32GB prostora za skladištenje i 3GB RAM.

Ako vam treba dodatni prostor, tu je i MicroSD ulaz. Zadnja kamera ima 13 megapiksela, dok je čak i prednja od 5 megapiksela opremljena blicem.
.

Drugi Wiko pametni telefoni

Na Svetskom kongresu mobilnih telefona u Barseloni (MWC), kompanija je osim Fever Special Edition i U linije predstavila i Kool i Y.
B-Kool, K-Kool i S-Kool
Kool linija predstavljena je kao linija namenjena mlađim korisnicima smartfona, a naročito onima koji po prvi put žele da nabave pametni telefon.

Kool je prilagođen intenzivnom korišćenju interneta i dolazi u nekoliko veličina – od kompaktnog B-Kool od četiri inča do K-Kool od 5,5 inča.

S-Kool je fablet od 5,5 inča sa zvučnicima i nešto moćnijim specifikacijama od svoja dva “mlađa brata”.
Lemmy3 i Tommy
Glavni adut Y linije je interesantan i živopisan dizajn kućišta, ali i posebna funkcija za štednju baterije. Predstavnici su Lenny3 i Tommy.

Sve Wiko telefone pokreće Android, a novi su opremljeni poslednjom verzijom Marshmallow 6.0, s tim što je kompanija prilagodila korisnički interfejs dodavši nekoliko sopstvenih aplikacija i servisa

Dodaci

Wiko je ozbiljno shvatio trku koja će se ove godine po svemu sudeći odvijati na tržištu mobilnih telefona, koja se sa performansi samog uređaja preselila na teren obogaćivanja ponude specijalizovanih dodataka.
Wiko je u tu svrhu predstavio masku Wi-Protect sa prorezom na prednjoj strani, tako da se bez otključavanja telefona može pristupiti odabranim aplikacijama. Tu je i eksterna baterija Wi-Charge u živopisnim bojama koja spada u najmanje na tržištu. Na raspolaganju je i Wi-Shake linija ozvučenja – od slušalica, do džepnih Bluetooth zvučnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: