Kako je nositi Microsoft HoloLens u svemiru? (VIDEO)

Skot Keli, astronaut NASA koji se nedavno vratio na Zemlju posle 340 dana provedenih na Međunarodnoj svemirskoj stanici, testirao je Microsoft HoloLens uređaj i kaže da mu se veoma dopao.

Tehnopolis

Izvor: Mashable

Subota, 05.03.2016.

10:20

Kako je nositi Microsoft HoloLens u svemiru? (VIDEO)
Foto: nasa.gov

“Mislim da virtuelna realnost ima veliki potencijal”, rekao je Keli.

“HoloLens odlično funkcioniše. Bio sam iznenađen. Igrali smo se s njim oko dva sata i osetio sam da tako nešto može imati primenu već sad”, rekao je on.

Tehnologija bi naime mogla da bude korisna astronautima koji pokušavaju da izvedu zadatak prema instrukcijama kontrole misije.

Keli kaže da HoloLens može da prikaže čak i spisak koje sve korake je potrebno preduzeti i da s tim uređajem, čak i ljudi na Zemlji mogu da prate stvari iz astronautove perspektive.

“Tehnologija ima veliku primenu, ne samo u svemiru, nego i na Zemlji”, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: