Haker koji je "napao" Belu kuću ima samo 16 godina?

Američke tajne službe mesecima su pokušavale da stanu na kraj opasnim hakerskim napadima na Belu kuću, FBI, CIA, Ministarstvo državne bezbednosti...

Tehnopolis

Izvor: n1.hr

Nedelja, 14.02.2016.

19:47

Haker koji je
Foto: Thinkstock

Ozloglašeni haker je uhapšen nedavno u Engleskoj. Iako još uvek nije zvanično potvrđeno da on stoji iza pomenudih napada, postoje osnovane sumnje da je uhapšen pravi čovek.

No, ispostavilo se da je on po uzrastu mnogo bliži detetu nego čoveku. Uhapšeni haker ima 16 godina i po svemu sudeći reč je o srednjoškolskom štreberu.

CNN prenosi da su novinari imali priliku da razgovaraju sa mladićem koji je u utorak pušten na uslovnu slobodu. On je izjavio da “nije kriv sve dok se krivica ne dokaže”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: