Otključajte skrivenu igricu na Facebooku

Igrice kao Farmwille i Candy Crush Saga su veoma popularne na Facebooku, a većina korisnika ne zna da se u Messenger aplikaciji krije nova igra.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 08.02.2016.

09:36

Otključajte skrivenu igricu na Facebooku
Foto: Marco Paköeningrat / Flickr.com

Kucanjem kratke fraze, svi Facebook korisnici mogu da zaigraju partiju šaha sa drugim prijateljima na Facebook web stranici ili u aplikaciji Messenger.

NIje to najbolja igrica šaha na internetu ali svakako zabavan dodatak za razbijanje monotonije.

Evo kako započeti igru:

1. Započnite konverzaciju sa prijateljem i ukucajte "@fbchess play" i pošaljite. Pojaviće se šahovska tabla.

2. Da biste pomerali figure, ukucajte slovo i odgovarajući broj na tabli gde želite da pomerite figuru. Svaka figura ima svoj znakovni simbol (npr. p za piona). Ako želite, recimo, da pomerite piona na F3 polje na tabli, ukucajte "fbchess Pf3".

3. Uputstvo za igranje možete da pogledate ako ukucate "@fbchess help".

4. Ako želite da povećate tablu, klinite ili idite na podešavanja i odaberite "Pogledaj ceo razgovor" ili "See full conversation" ako koristite Facebook na engleskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: