Lenovo i Google zvanično najavili novi Project Tango uređaj

Kompanija Lenovo na CES sajmu najavila je kreiranje prvog Project Tango mobilnog uređaja za krajnje potrošače, u saradnji sa kompanijom Google.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Ponedeljak, 11.01.2016.

20:44

Lenovo i Google zvanično najavili novi Project Tango uređaj

Dostupan početkom leta 2016. godine, novi pametni telefon koji pokreće Qualcomm Snapdragon procesor pretvoriće ekran u magični prozor koji može da napravi preklop između digitalnih informacija i objekata i realnog sveta. Lenovo, Google i Qualcomm Technologies zajedničkim snagama rade kako bi optimizovali hardver i softver i omogućili korisnicima da dobiju najviše iz Project Tango platforme.

Project Tango kompanije Google predstavlja tehnološku platformu koja koristi napredni kompjuterski vid, dubinsko očitavanje i praćenje pokreta kako bi kreirala 3D iskustva na ekranu, omogućujući korisnicima da istražuju njihovo fizičko okruženje pomoću mobilnog uređaja. Kombinacija specijalizovanog hardvera i softvera omogućuje uređaju da reaguje na svaki korisnikov pokret, bilo da se on kreće napred, nazad ili u stranu. Programeri mogu da učine da stan izgleda kao nivo u video igrici, ili da kreiraju magični prozor u virtuelna okruženja. Project Tango uređaji mogu da prepoznaju lokacije na kojima su korisnici prethodno bili, kao što je dnevna soba, kancelarija ili javna mesta. Za razliku od GPS tehnologije, Project Tango praćenje pokreta radi unutra, omogućujući korisnicima da se precizno orijentišu unutar šoping centra, ili da čak nađu određeni artikal u prodavnici u situaciji gde su te informacije dostupne. Korišćenjem senzora na samom uređaju, Project Tango uređaji takođe mogu da zabeleže 3D okruženje prostorije, uključujući i dimenzije koje mogu biti od koristi prilikom kupovine nameštaja ili dekoracija za prostoriju.

U sklopu ovog partnerstva, svi programeri su pozvani da predlože ideju za aplikaciju u okviru Project Tango eko-sistema. Napredna tehnologija koja karakteriše Project Tango omogućuje programerima da kreiraju aplikacije koje nisu mogli do sada. Od današnjeg dana, programeri mogu da predlože svoje ideje putem ove veb stranice, a takođe imaju šansu da njihovu ideju finansira Lenovo i da se ta aplikacija nađe na Project Tango pametnom telefonu. Krajnji rok za podnošenje idejnih rešenje je 15. februar 2016. godine.

Project Tango Tablet Development Kit može biti kupljen preko Google Play Store-a. Smernice, uslove za učestvovanje u konkursu i kriterijume za odabir pobedničkog rešenja možete pronaći na ovoj veb stranici.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: