Microsoft: Nećemo terati korisnike da instaliraju Windows 10

Microsoft ohrabruje sve da instaliraju Windows 10 što je pre moguće, posebno zato što je novi operativni sistem dostupan kao besplatna nadogradnja za sve vlasnike Windows 7 i 8.1 licenci.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 24.12.2015.

13:54

Default images
Beta / Microsoft via AP

Međutim, u poslednje vreme kompanija je postala agresivnija sa porukama korisnicima da instaliraju Windows 10. Postoje korisnici koji tvrde da su njihovi računari odjednom dobili nadogradnju na Windows 10, dok drugi počinju da dobijaju uputstva da instaliraju novi operativni sistem bez da im se da "ne" kao opcija.

"Nadogradi sada" ili "nadogradi večeras" su dve opcije koje su na raspolaganju tim korisnicima, pa nije iznenađenje što je Microsoft dobio puno kritika za agresivnu politiku nadogradnje na Windows 10. Međutim, u saopštenju kompanija poručuje da ne tera nikog da instalira Windows 10, kao i da nema plan da pravi takvu stvar u skorije vreme, jer je filozofija kompanije da puste korisnike da rade ono što žele.

Međutim, uprkos ovakvom saopštenju Microosfta, Get Windows 10 aplikacija dostupna na Windows 7 i 8.1 računarima još uvek dobija "poboljšanja" sa različitim zahtevima koje korisnicima čine težim odbijanje instalacije.

Izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: