Lumia 950 i Lumia 950 XL stižu u Srbiju

Dva nova premium Lumia uređaja pružaju povećanu produktivnost i najbolje odlike Windows 10 platforme.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2015.

14:50

Default images

U Srbiju su stigli dugo očekivani Microsoft premium Lumia modeli – 950 i 950 XL. Vodeći modeli prvi su iz Lumia portfolia koji dolaze sa Windows 10 platformom, a nude prepoznatljivo iskustvo koje se prostire na sve Windows uređaje.

Lumia 950 i Lumia 950 XL karakteristike:

* Lumia 950 i Lumia 950 XL su prvi Lumia telefoni koji će imati pre-instaliran Windows 10 – čime je ispunjeno obećanje da će korisnicima biti pruženo poznato i nesmetano iskustvo interaktivne upotrebe svih Windows uređaja, i to zahvaljujući ugrađenoj Office aplikaciji koja preko OneDrive-a i cloud-a pristupa svemu što je korisnicima bitno u poslu i svakodnevnom životu.

* Oba premium Lumia telefona imaju Continuum. Ova Windows 10 karakteristka omogućava da se mobilni telefoni koriste kao PC, povezujući ih sa monitorima i prenoseći zabavu na veći ekran, ili dodavanjem tastature i miša transformiše telefon u PC sa Windows 10 aplikacijama poput Microsoft Office-a, uz mogućnost simultanog obavljanja razgovora i drugih poslova.

* QuadHD AMOLED display sa gustinom piksela od 564ppi omogućava odličnu vidljivost fotografija, videa ili sadržaja za čitanje, čak i pri direktnoj izloženosti sunčevom svetlu.

* Microsoft PureView tehnologija ugrađena je i u Lumia 950 i Lumia 950 XL kamere, sa senzorima od 20MP i trotonskim LED prirodnim blicem. Kamera beleži odlične fotografije čak i u najzahtevnijim uslovima, a one potom mogu biti automatski sinhronizovane preko svih Windows 10 uređaja i podeljene sa prijateljima i porodicom, uz pomoć Windows Photo aplikacije.

* Kako bi sve ove karakteristike bile moguće, oba telefona opremljena su najsavremenijom generacijom Qualcomm® Snapdragon™ procesora, uz pomoć kojih se svi zadaci obavljaju brže.
*

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: