Lista najboljih antivirusa za Windows 10

Nova serija testova koje je sproveo institut AV-TEST u septembru i oktobru 2015. godine, utvrdila je najbolja antivirus rešenja za Microsoft-ov novi operativni sistem.

Tehnopolis

Izvor: Fokus

Ponedeljak, 30.11.2015.

12:55

Default images
Foto: Thinkstock

Pomalo iznenađujuće je da vrh liste zauzimaju besplatna rešenja. Tvrdnje da besplatna bezbednosna rešenja nisu baš najbolja, ovde definitivno ne važe, jer Avira ima barem slično dejstvo i na drugim operativnim sistemima trenutno na tržištu.

Avira antivirus je dobila maksimalnih šest poena za zaštitu, performanse i upotrebljivost, baš kao i Bitdefender, Kaspersky Lab i Symantec rešenja. Potom slede F-Secure i Trend Micro sa maksimalnim brojem poena za zaštitu, ali nešto slabijim rezultatom kada su u pitanju performanse, dok su za upotrebljivost takođe dobili maksimalnih šest poena.

Neka druga besplatna rešenja poput AVG i AVAST su iza sa lošijimdejstvom . AVG na primer je dobio maksimalan broj poena za zaštitu, što jeste najvažniji faktor, ali i slabijih 4,5 za performanse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: