Cortana počela da stiže i na iOS

Nakon beta objave mobilnog asistenta za Android, Microsoft je sada počeo objavu prvog builda Cortane za iOS. Oba poteza su deo strategije softverskog giganta da učini svoje servise dostupnim i na konkurenstkim platformama, pored Windows Phone i Windows 10 Mobile.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 28.11.2015.

22:45

Default images

Prva beta Cortane za iOS je dostupna purem Apple-ove TestFlight aplikacije, koja predstavlja metod za distribuciju nezavršenog softvera. Ovo znači i da samo mali broj ljudi trenutno može da je isproba jer su TestFlight objave prilično ograničene. Početkom ovog meseca Microsoft je sproveo istraživanje u kome je pitao korisnike da li su zainteresovani u testiranju Cortane za iOS, a sada su neki korisnici počeli da dobijaju email sa instrukcijama za preuzimanje.

Cortana za iOS može da odgovori na vaše glasovne upite, upravlja vašim rasporedom, podsetnicima, alarmima i mnogo čemu drugom. U stanju je i da prati stvari kao što su letovi, paketi, sportski rezultati. Imajući u vidu da radi zajedno sa Cortanom za Windows, možete na primer, da podesite podsetnik na vašem kućnom računaru, a da budete obavešteni na iPhone telefonu.

Izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: