Zatvor ili 200.000 pregleda na YouTubeu

Osudivši ga zbog piraterije, sud u Češkoj pružio je jednom hakeru mogućnost da izbegne plaćanje visoke novčane kazne ukoliko uspe da svojim "pokajničkim video snimkom" prikupi najmanje 200.000 pregleda na kanalu YouTube.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Petak, 27.11.2015.

18:47

Default images
Foto: Screenshot

Nakon što je blizu osam godina obasipao razne servise za razmenu fajlova piratizovanim filmovima, muzikom i raznim drugim softverima, Jakub F. osuđen je na tri godine zatvora uslovno i novčanu kaznu od 350.000 evra kao kompenzaciju za štetu nastalu kršenjem autorskih prava.

Uvidevši da 30-godišnji haker nije u mogućnosti da plati globu, češki sud je odlučio da mu ponudi nagodbu: u zamenu za smanjenje kazne, Jakub je morao da snimi video u kom govori o svom iskustvu pirata i razornom dejstvu distribuiranja ilegalnih sadržaja, uz javno izvinjava za svoje delovanje.

"Pokajnički" video, koji je mladi Čeh postavio u četvrtak na svojoj stranici i na YouTubeu, dosad je zabeležio više od 430.000 pregleda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: