Google: 1500 zahteva za uklanjanje piratskog sadržaja po minutu

Google nastavlja da se suočava sa neprekidnim zahtevima za uklanjanje sadržaja, koji dolaze od strane kompanija i individualaca koji veruju da su njihova autorska prava narušena. Prema statistici, objavljenoj u najnovijem Google Transparency izveštaju, kompanija trenutno svakog minuta dobija 1500 zahteva za uklanjanje piratskog sadržaja.

Tehnopolis

Izvor: benchmark.rs

Četvrtak, 26.11.2015.

08:28

Default images

Sa ovako velikim brojem zahteva koji se upućuju na adresu Google-a, postalo je veoma teško održavati tempo u proceni i obradi ovih zahteva. Samo u poslednjih godinu dana broj zahteva koje Google dobija se udvostručio i sada iznosi 2,1 milion dnevno, odnosno 25 zahteva po sekundi. Tokom proteklih mesec dana, 5600 vlasnika autorskih prava je podnelo 65 miliona zahteva za uklanjanje sadržaja koji se odnose na preko 68000 domena. Svaki domen je, u proseku, bio podložan približno 950 zahteva za uklanjanje.

Najveći broj zahteva se odnosi na piratski materijal, a ovo su zahtevi koji se najbrže obrađuju. Iako Google izvršava svoje obaveze kada je u pitanju sadržaj koji zahteva uklanjanje, a algoritmi za pretragu izbegavaju većinu piratskog sadržaja, industrijska grupa veruje da Google može još više da učini kako bi sprečio pirateriju. Grupe, kao što su RIAA i MPAA žele da Google kompletno stavi na crnu listu određene sajtove sa piratskim sadržajem, ali se Google za sada odupire pritiscima jer ne želi cenzurisanje.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: