Samsung Gear VR set konačno u prodaji

Samsungov VR sistem mogao je da se naruči unapred, a sada će svi koji su čekali na isporuku ovog čuda tehnike, moći i da konačno dobiju svoj primerak.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 21.11.2015.

15:18

Default images
Beta / AP Photo/Jae C. Hong

Set zahteva Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy S6 ili Galaxy S6 Edge za rad, a koštaće oko 100 dolara.

Stvoren je u saradnji sa Facebook Oculus odeljenjem i predstavlja prvi sistem za virtuelnu realnost za masovnu upotrebu.

Ipak, treba imati u vidu da Gear VR nije u potpunosti formirana VR platforma, barem ne u poređenju sa Oculus Riftom, koji bi trebalo da se u prodaji nađe već sledeće godine.

Microsoft HoloLens i Sony PlayStation VR već pozivaju profesoinalce da dizajniraju aplikacije za njihove uređaje.

Ipak, Samsung će korisnicima prvi omogućiti da okuse obećani VR sistem. Prvenstveno je fokusiran na zabavu, pa će korisnici moći da gledaju tradicionalne dvodimenzionalne filmove u VR sistemu, kroz aplikaciju Oculus Cinema, ali i nekoliko desetina igara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: